Beykozlu
New member
Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp 1 parmak kalınlığında doğruyoruz.
- Hazırladığımız ıspanaklar kenarda bizi beklesin
- Kavrulan soğanların üzerine ıspanak pirinç ve toz biberi ekleyip yavaşça ateşte kendi suyuyla pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Tuzunu da bu esnada koyuyoruz.
- Ispanaklar piştikten daha sonra 2 yumurtayı çırparak üzerine döküyoruz kapağını kapatıp yumurtasınıda pişiriyoruz.
- Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz lezzetini havalara uçurur.