Beykozlu
New member
Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması (Gulik) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 kg çiriş otu
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
- Sarımsaklı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Çiriş otu bi hoş ayıklanır ortadan kesilir ve yıkanır. Dilerseniz daha küçük modüller halinde de kesebilirsiniz ????
- Yıkanan otlar bi tencereye alınır.
- Biraz tuz serpilir ve pişmeye bırakılır.
- Ispanak üzere piştikçe sönüp suyunu salacaktır.
- Piştikten daha sonra süzgece alınır suyu süzülür.
- ondan sonrasında başka bir yerde soğanlar yemeklik doğranır kavrulur.
- Sarımsak ve salça da eklenip kavurma sürecine devam edilir. ((ben yavaşça ekşi sevdiğim için salçayı 1 kaşık koydum ekşi sevmeyenler ölçüsü azaltabilir))
- Son olarak yumurta eklenir.
- Yumurtalar epeyce pişirilmeden tuz pulbiber de eklenir ve haşlanmış otlar da ek edilir.
- Sürekli karıştırıp yumurtaları uygunca yedirip kavurma sürecine devam edin. Yaklaşık 5 dk daha sonra yemeğimiz hazır.
- İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir afiyet olsun. ????????????.