Beykozlu
New member
Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İster ana yemek olarak, isterseniz yemeklerin yanına meze olarak hazırlayabileceğiniz, lezzetli mi lezzetli bir tanım, beraberinde epey ta yavaşça????.
- 1 kilo pırasa
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 küçük diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
İster ana yemek olarak, isterseniz yemeklerin yanına meze olarak hazırlayabileceğiniz, lezzetli mi lezzetli bir tanım, beraberinde epey ta yavaşça????.
- Evvel pırasaları ince ince doğrayıp, güzelce yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Tencereye zeytinyağını alıp üzerine küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı atıp yeterlice kavuralım.
- çabucak sonrasında üzerine pırasamızı ek edip suyunu salıp yumuşadığında salça ve baharatları ekleyip tekrar kavuralım.
- Ocaktan alıp biraz dinlendikten daha sonra servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurtu dökelim ve üzerine yaptığımız pulbiberli yağımızı dökelim, afiyet ile tüketelim.