Beykozlu
New member
Yoğurtlu Kuru Patlıcan Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 /250 gram kuru patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yoğurt
- Sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru patlıcanlarımızı güzelce yıkayalım.
- Tencerenin içine su koyup kaynatalım.
- Kuru patlıcanlarımızı içine koyalım.
- Kuru patlıcanlar yumuşak oluncaya kadar haşlayalım.
- Patlıcanlar olunca, onları süzelim.
- Bir tavanın içine sıvı yağımızı koyalım.
- İki adet soğan soyup doğrayalım.
- Soğanı güzelce kavuralım.
- Bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip, soğan ile kavuralım.
- Üstüne haşlanmış kuru patlıcanları ekleyelim.
- Tuzu, karabiberi, pulbiberini ekleyelim.
- Bir kasenin içine yoğurt koyalım, içine bir tane sarımsak rendeleyelim yoğurdun içine koyalım.
- Sarımsaklı yoğurdumuzu patlıcanlarımızın üzerine servis edelim.