Beykozlu
New member
Yoğurtlu Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg ıspanak
- 1 su bardağı bulgur yahut pirinç
- 1 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz ve su
- 500 gram yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakların sap kısmı temizlenip ,doğranıp sirkeli suda bekletilir kumu gitmesi için bu süreci 3 kez yapıp düzgünce kumdan arındığından eminseniz ıspanakları süzün.
- Diğer bir yandan kurusoğanı yemeklik doğrayalım ve tencerede rengi dönene kadar pişirelim.
- Ardından salça ve yıkanıp süzülmüş bulgur yahut pirinç ek edilir.
- daha sonra süzülen ıspanakları tencereye ek edelim.
- Tuz ve suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım.
- Bir kase yoğurdu çırpalım ve pişmiş ıspanağımızın üzerine gezdiririm. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.