Beykozlu
New member
Yenilebilir Çanakta Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 1diş sarımsak
- 1tatlı kaşığı dolusı salça
- 1 kase dana yahut kuzu eti
- Patlıcanları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- Su (kontrolü sert bir hamur olmalı)
- 1 adet yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler doğranıp düdüklüye alınır üzerine 2 su bardağı su koyup haşlama ya bırakılır. Haşlandıktan daha sonra suyunu dökmeyelim lazım olacak.
- Patlıcanlar orta büyüklükte doğranır ve kızgın yağda kızartılıp alınır.
- Yemeklik soğan, biber sarımsak doğranır haşlanan ete dökülür. Etin suyu süzülür birazı tabanında kalsın. ondan sonrasında salça ve baharatları ekleyin.
- Patlıcanlarıda tencereye alınır ve et suyundan yarım çay bardağı kadar dökülüp 2-3 dakika pişirilir, kenara alınır.
- Çanak için hamur yoğurulur ve 4 bezeye ayrılır 3üyle çanağı öbür 1 taneyle üstünün dekoru yapılır.
- Bezeyi tabak büyüklüğünde açalım bir kase sayesinde yuvarlak biçim vereli patlıcan yemeğinden susuz bir biçimde alalım tabağı doldurup yanlardan sarkan kısımları üstüne kapatalım ve tepsiye alalım.
- Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp 200derece fırında kızarıncaya kadar duralım. Afiyet olsun yorum ve fotolarınızı bekliyorum.