Yaprak Sarması

Beykozlu

New member
Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • Haşlanmış 800 gr kadar üzüm yaprağı (1 kiloya yakın)
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 2 su bardak pirinç
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Haşlanmış üzüm yaprağı sıcak suda bekletilir.
  2. daha sonra suyu süzülerek soğumaya bırakılır.
  3. 2 adet kuru soğan ,2 adet domates, 1 adet diş sarımsak, 1 demet maydanoz doğranır .
  4. 2 su bardak pirinç yıkanır ve doğranmış materyaller içine temalır.
  5. 1 yemek kaşığı salça ,1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı pul biber ,1 çay kaşığı tuz ,yarım su bardağı yağ ,az birşey ekşinin kuvvetine bakılırsa ekşi konularak karıştırılır.
  6. daha sonra üzüm yaprakları sardıktan daha sonra kısık ateşte suyu çektirilirek pişirilir. Servis yapılır.
  7. En son olarak da üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ yakılır. 2 tatlı kaşığı kuru nane temalır.????????????
Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst