Yapay zeka programlama sırasında zaman tasarrufu sağlar, ancak yalnızca rutin görevler için

Adanali

Member


  1. Yapay zeka programlama sırasında zaman tasarrufu sağlar, ancak yalnızca rutin görevler için

Kodlama asistanları, yazılım geliştirmede fikir tartışması ortakları olarak artan popülerliğin tadını çıkarıyor. Yapay zekanın programlamaya hakim olduğu gerçeği en azından ChatGPT günlerinden beri biliniyor ve kabul ediliyor, ancak pratikte soru yalnızca kodun kalitesiyle ilgili değil, aynı zamanda geliştiricilerin yapay zekanın kullanımından gerçekte nasıl yararlandıklarıyla ilgili olarak da ortaya çıkıyor. günlük iş. Cloudflight şirketi, yıllık Cloudflight Kodlama Yarışması kapsamında 1.000'den fazla katılımcıyla anket yaptı. Anketin sonucu şu: Yapay zeka herkese yardımcı olmuyor ve her görev için uygun değil.


Duyuru



Rutin görevler için kullanışlıdır


Cloudflight Kodlama Yarışması katılımcıları arasında Nisan 2024'te gerçekleştirilen çalışmanın amacı, yapay zeka desteğiyle programlayanların performansının, geleneksel çalışan geliştiricilerden ne kadar farklı olduğunu ortaya çıkarmaktı. Çoğu işlerinde yapay zekayı kullanmaya genel olarak açık olan 1.040 katılımcının %46'sı ChatGPT, GitHub Copilot, Gemini, Phind veya JetBrains AI gibi kodlama asistanlarını kullanarak zaman kazandıklarını söyledi. Beşte biri (%22) daha fazla zaman harcadığından şikayetçi.

Cloudflight'a göre geliştiricilerin bu öz değerlendirmesi, katılımcıların baskı altında iş mantığı oluşturmak zorunda kaldığı kodlama yarışmasının hızının doğrudan karşılaştırılmasına da yansıyor. Yedi seviyeye yayılan görevde, yapay zeka yardımı olmadan kodlama yapanlar, kodlama asistanları tarafından desteklenenlere göre 2. ve 3. seviyeleri ortalama 11 ila 16 dakika daha hızlı tamamladılar. Yarışmanın en yüksek seviyelerine (6. seviyeye kadar) yalnızca birkaç katılımcı ulaştı ve bu da yalnızca yapay zekanın yardımı olmadan gerçekleşti. Cloudflight CEO'su Dr. Martin Endress öncelikle zorlu göreve odaklanıyor: “Yapay zeka desteği şu anda özellikle rutin görevler için kullanışlıdır; diğer taraftan mevcut yapay zeka asistanları, kendi karmaşık ve kapsamlı işlerinde hatasız olarak daha fazla mantık oluşturmayı nadiren başarabiliyor.”



GitHub Copilot ile dahili testler


Cloudflight, yaklaşık 70 geliştiricinin katıldığı GitHub Copilot ile yapılan dahili bir test sırasında zaten benzer bilgiler elde etmişti. Kodlama asistanının daha az teknik roller için pek uygun olmadığı ortaya çıktı ancak katılımcıların çoğunluğu, yapay zeka kullanımı sayesinde dört haftalık deneme süresi boyunca günde ortalama 40 dakika çalışma süresinden tasarruf etti. Kodlama asistanının çoğunlukla birim ve entegrasyon testleri gibi rutin işlerin yanı sıra dokümantasyon veya veritabanı şemaları oluşturmada yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Cloudflight yöneticilerine göre yapay zeka asistanları, özellikle nispeten küçük temel modeller nedeniyle, daha kapsamlı bağlamsal bilgi gerektiren daha büyük kod tabanlarıyla hâlâ sınırlarına ulaşıyor.

Cloudflight kodlama yarışması hakkında daha fazla bilgi edinin


İlk olarak 2007 yılında Linz'deki Johannes Kepler Üniversitesi'nde başlatılan Cloudflight Kodlama Yarışması (CCC – Kaos Bilgisayar Kulübü ile karıştırılmamalıdır; ed.), yılda iki kez dünya çapında çeşitli şehirlerde ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Organizatör Cloudflight'a göre, binlerce katılımcıyla düzenli olarak Avrupa'nın en büyük yarışmalarından biri. Organizatörler tarafından belirlenen algoritmik bulmacaları çözmek için Nisan 2024 baskısına 14 ülkede 46 noktada ve çevrimiçi olarak yaklaşık 5.000 programcı katıldı. Cloudflight Kodlama Yarışmasında katılımcılar, takımların veya bireylerin herhangi bir programlama dilinde yarışabileceği Okul ve Klasik olmak üzere iki parkura sahiptir.


(harita)
 
Üst