Beykozlu
New member
Yağda Kızartmaya Son! Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 2 tane havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı +3 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı ve patatesi rendeleyip elimizle suyunu sıkalım.
- Derin bir kaba başka gereçleri ekleyip karıştıralım. Şayet cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kaşık dolusu koyup üzerine yavaşça bastırıp biçim verelim.
- Önceden ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun