WSL 2.4.4: Red Hat'i doğrudan Windows komut satırından yükleyin

Adanali

Member
Red Hat Enterprise Linux, gelecek sürüm 2.4.4'te Linux için Windows Alt Sisteminde resmi bir dağıtım olarak piyasaya sürülecek. RHEL, kullanıcıların doğrudan komut satırından yükleyebileceği WSL kaynağına dahildir. Önümüzdeki aylarda Red Hat, WSL'nin yeni tar tabanlı dağıtım mimarisi için bir görüntü yayınlayacak.

Duyuru

Yeni dağıtım mimarisiyle, Windows kodu yazmanıza gerek kalmadan özel WSL dağıtımları oluşturabilirsiniz. Yöneticiler daha sonra bu dağıtımları bir dosya veya ağ paylaşımı aracılığıyla kendi kuruluşları içinde dağıtabilirler. Daha sonra kullanıcıların son cihazlarına yüklemeleri mümkün olacak. Daha önce Microsoft Store üzerinden konfigürasyonları kod olarak yapıp dağıtımı appx paketi olarak dağıtmanız gerekiyordu. İkincisi bir seçenek olmaya devam ediyor.

WSL için yeni Sıfır Güven özellikleri

Yeni WSL sürümü aynı zamanda Intune ve Entra ID için entegrasyonlar da sunuyor. WSL'de Intune ile yöneticiler, kuruluşlarında kullanılan Linux dağıtımları ve sürümleri hakkında genel bir bakış elde edebilir ve bunları denetleyebilir. WSL'nin Entra ID'ye bağlanması, Entra belirteçlerinin ağ üzerinden iletilmesine karşı korur ve Linux işlemlerinin ana sistemin Windows kimlik doğrulamasına erişmesine izin veren bir bağlantı oluşturur.

Acemi WSL kullanıcıları için yeni bir karşılama ekranı var. İlk kez başlattığınızda, komut satırına ek olarak tuşların işlevleriyle ilgili bilgilerin bulunduğu ikinci bir pencere açılır. Menü öğeleri kısa açıklamalar ve belgelere bağlantılar içerir.

WSL yeniliklerini Microsoft'un Geliştirici Blogunda bulabilirsiniz. Sürüm 2.4.4'ün ön sürümü GitHub'da mevcuttur.

En önemli Unix ve Linux dağıtımlarının güncel durumu:

(sphe)