Workshop iX: BCM – acil durum planlaması ve acil durum tatbikatları
Ani kesintilere, acil durumlara veya siber saldırılara ancak iyi hazırlanmış olanlar hızlı ve yeterli tepki vererek hasarı sınırlandırabilir ve arızaları en aza indirebilir. Bu aynı zamanda iş süreçlerinizin ve BT'nizin güvenliği için de geçerlidir. Acil durum planlaması, acil bir durumda hızlı bir şekilde doğru şeyi yapmanıza ve daha kötü bir şeyin olmasını önlemenize yardımcı olur.
Duyuru
Profesyonel BT acil durum planlaması kılavuzu
Acil durum planlarının uygunluğunu ve etkinliğini doğrulamanın en güvenilir yolu, hedefe yönelik acil durum tatbikatlarıdır. Bunlar, planlarınızı gerektiği gibi sürekli olarak uyarlamanıza ve geliştirmenize yardımcı olur. Üç günlük çevrimiçi atölye BCM – Acil Durum Planlaması ve Acil Durum Tatbikatlarında, uzman bir güvenlik eğitmeninin rehberliğinde profesyonel BT acil durum planlaması için adım adım yönergeler geliştireceksiniz.
İş Sürekliliği Yönetimi (BCM)
Atölyede iş sürekliliği yönetimi (BCM) ve BT acil durum yönetimine ilişkin önemli standartlar ve yöntemler öğretiliyor. BT risklerini tanımlamayı ve değerlendirmeyi öğrenirsiniz. Diğer konular arasında yeniden başlatma planlaması, duyarlı bir siber acil durum organizasyonunun geliştirilmesi ve acil durum tatbikatlarının uygulanması ve değerlendirilmesi de dahil olmak üzere kapsamlı siber acil durum belgelerinin oluşturulması yer alıyor.
Çalıştay, ISO 22301 veya BSI 200-4 gibi ortak ulusal ve uluslararası standartlara göre iş sürekliliği yönetim sistemlerinin uygulanmasında uzun yıllara dayanan deneyime sahip HiSolutions AG'nin kıdemli danışmanı Kevin Nandzik tarafından yönetilecek. Lukas Reike onu yardımcı antrenör olarak destekliyor.
Bu çevrimiçi atölye çalışması 29 – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve BCM hakkında daha kapsamlı bir genel bakış kazanmak isteyen BT acil durum yöneticilerine, liderlere, güvenlik yöneticilerine, CISO'lara, iş sürekliliği yöneticilerine, risk yöneticilerine ve denetçilere yöneliktir. Siber güvenliğin yanı sıra BT organizasyon yapıları ve süreçleri hakkında da temel bilgi gereklidir.
Kayıt ve daha fazla bilgi
(adam)
Haberin Sonu