Warner Bros. Discovery, Max ile birlikte Latinleri ve Avrupalıları fethetmeye çalışacak

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Warner Bros. Discovery'nin Yayın ve Oyunlar CEO'su ve küresel başkanı JB Perrette, HBO markasının şu ana kadar ana rakiplerinin bulunduğu pazarların yarısından azında faaliyet gösterdiğini kabul ediyor: Netflix ve Disney.

Yönetici, “Ancak 2024'te ilk kez Max'i güçlendirilmiş bir platformla yeni Avrupa pazarlarında piyasaya süreceğiz ve bu, işi ilerletmek için başka bir seçenek” dedi. GenleşmeTrue Detective dizisinin dördüncü sezonunun galası için Meksika'ya yaptığı ziyaret sırasında.

Ekim 2023'te Warner Bros. Discovery'nin uluslararası başkanı Gerhard Zeiler, Hollywood Reporter'a bu yıl Avrupa'da daha güçlü bir lansman yapacaklarını söyledi, bu nedenle şirketin stratejisini yalnızca ABD pazarına göre belirlemesi mantıklı değil. Ve bu Latin Amerika'da da tekrarlanıyor.

Karmaşık başlangıç


Max'in küresel konumlandırma arayışındaki uluslararası yolculuğunun ilk durağı, Discovery'nin diğer pazarlardan farklı olarak kendi yayın platformuna sahip olduğu Amerika Birleşik Devletleri'ydi. Ancak yeni Warner Bros. Discovery markası beklenenin aksine bir tepki aldı. Şirket, 2023 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali tablolarında yaklaşık 2 milyon kullanıcı kaybının yaşandığını bildirdi.

JB Perrette, Max'in hesaplarının iptalini iki faktöre bağladı. Bir yandan Discovery'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde bağımsız bir platform olarak faaliyet göstermesi, kullanıcılar arasında gürültü yarattı, çünkü bazı tüketiciler her ikisini birden değil yalnızca tek bir hizmeti istiyor veya buna ihtiyaç duyuyordu ve bu da birçok hesabın kapanmasına yol açtı.

Diğer faktör ise içerikti. Warner Bros Discovery'nin yöneticisi, Max'in Amerika Birleşik Devletleri'ne geldiği geçen yılın yazında, platformun kullanıcılarla etkileşim kuramayan 'hafif' programlara sahip olduğunu ve sonunda aboneliği kapattıklarını kabul etti.

Perrette, “Bu aylar çok hafif aylardı ve bu da aboneliklere hiç yardımcı olmadı, ancak şimdi durum farklı olacak” diyor.

Max'in ilk durağı beklenen sonuçları vermese de Latin Amerika'ya gelişi farklı ve güçlü olacağa benziyor.

Latin Amerika, Max'in direği


Şirket, Brezilya ve Meksika'da üretilen pembe diziler gibi dizi formatındaki Latin içeriklerinin bölgeye daha fazla entegre edilmesine karar verdi ve Discovery'nin programlarına, beraberinde realite şovları, belgeseller ve çocuklara yönelik programlar da getirecek. . Sony, NBC, Universal ve HBO stüdyolarının kataloğu da Max'in programatik barının bir parçası olacak. House of the Dragon gibi dizilerin galalarına veya Aquaman 2 ve Wonka gibi filmlerin galalarına eklendi.

JB Perrette, Latin Amerika için Max'in en büyük eğlence teklifine sahip platform olacağını garanti ediyor; bu faktör, şirkete Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine Latin Amerika pazarında elde etmek istediği sonuçlar konusunda daha fazla güven sağlıyor. Öte yandan, yöneticinin söylediğine göre yayın hizmetine erişimi demokratikleştirmeyi amaçlayan reklamlı abonelik modeli, kullanıcıların artmasına ve işin yolunda gitmesine yardımcı olacak.

“Ürün piyasaya sürüldüğünde, oluşturulan verileri görmemiz ve tüketicilerin zamanlarını nasıl harcadıklarını görmemiz gerekecek; Yönetici, “Bu, yayın için daha iyi bir strateji oluşturmamıza yardımcı olacak” diyor.

Latin Amerika'dan elde edilen sonuçlar aynı zamanda Max'in yeni pazarlara girişi için de referans işlevi görecek.

Yapımlar ne olacak?


Perrette, mevcut yayın durumuyla ilgili teşhis koyarken “Sektör çok fazla harcama yaptı ve artık gereğinden fazla para çekildi” diyor. Büyük stüdyolar artık platformlarını beslemek için toplu olarak içerik üretiyor ve bu da mali durumları üzerinde baskı yaratıyor. Ancak Warner Bros. Discovery bu durumdan kaçınmak istiyor. Artık özellikle uzun vadeli projelerde 'daha az ama daha kaliteli ürün üretmeyi' tercih etti. Şirket bu yıl ve 2025 yılına kadar Sony ve Universal ile işbirliği yaparak daha fazla film üretmeyi umuyor.

Şirket, içeriğe yapılan harcamalarla kârlılığı artırmak arasında bir denge arıyor. 2023'ün üçüncü çeyreğinde net zarar, bir önceki yılın aynı dönemindeki 2 milyar 308 milyon dolara kıyasla 417 milyon dolar oldu. Geliri ise %2'lik hafif bir artış göstererek 9,823 milyon pesoya kıyasla 9,969 milyona ulaştı.

Yönetici, şirketin hâlâ işi ölçeklendirmeye devam etmesine olanak sağlayacak alternatifler aradığını söyledi. Düşündüğü seçenekler arasında, platformun daha fazla insana ulaşması için diğer şirketlerle ittifak kurmanın yanı sıra, daha fazla içerik geliştirmek için diğer stüdyolarla birlikte çalışmak da yer alıyor.

Yönetici, “İçeriği iş modelinden ayırmak zor çünkü bu bizim ana varlığımız ve artık yayın işindeki yolculuğumuz için birleşmeler veya dağıtım konusunda bize yardımcı olacak müttefikler arıyoruz” dedi. .
 
Üst