Beykozlu
New member
Vegan İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 50 g yeşil mercimek
- 100 g temizlenmiş ıspanak
- 50 g ince kırılmış ceviz içi
- 1 büyük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çeyrek demet maydanoz
- Baharatlar (Toz kırmızı biber kimyon)
- Sıvıyağ
- 300g ince bulgur
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı su (Yoğururken)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 çay kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekleri haşlayın. Bir tavaya sıvı yağı alıp ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip devam edin.
- Mercimekleri süzüp ekleyin ve karıştırın. Ispanağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Maydanozu ve cevizi de ekleyip eze eze son kere karıştırın. Ocağı kapatın.
- Bulguru derin bir kaba alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin şişmesini bekleyin. daha sonra içine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 3 çay kaşığı tuzu ek edin.
- daha sonra içine 1,5 bardağı unu ve suyu ekleyip yoğurun. Dağılmayan hamurumsu bir kıvam elde edin. daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açın harcı ekleyip kapatın.
- Köfteleri kızartıp servis edin yahut fırında yapmak isterseniz köfteleri yağ dökülmüş tepside yuvarlayıp 200 derecelik fırında 30-45 dakika pişirin.