Ulusal sportmen olmak isteyen Barış Asa, Engelliler Federasyonu’na seslendi: Branş açılmasını istiyoruz

semaver

New member
Antalya’da Memleketler arası Bisiklet Birliği tarafınca, Nirvana Cosmopolitan’ın konut sahipliğinde gerçekleştirilen UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışı bitmiş oldu. Farklı ülkeden onlarca atletin çaba ettiği yarış, büyük heyecana sahne oldu. O atletlerin içinde çabası ve spora olan aşkıyla dikkat çeken Barış Asa da vardı. 2018 yılında geçirdiği trafik kazasında iki bacağını da kaybeden Barış Asa, sporu hiç bırakmadı ve uğraşıyla örnek oldu. Bisiklet alanında biroldukça yarışta uzunluk gösteren Barış Asa, UCI Nirvana Gran Fondo Antalya’da da yerini aldı. Paracycling alanında rakiplerini geride bırakarak yarışı birinci sırada tamamlayan Barış Asa, FANATİK’ten Gizem Ekici’ye özel açıklamalarda bulundu.

“FATİH TERİM BANA İLHAM KAYNAĞI OLDU”

2 Temmuz günü o kazayı yaşadığımda epeyce üzgündüm. Ayaklarımı kaybettiğimi öğrendiğimde büyük bir şok ortasındaydım. Birinci birkaç gün acımı yaşadım ancak daha sonrasında başımda bir ampul yandı. Kazadan beş gün daha sonra “Burada sona mı ermeli yoksa ülkemi ulusal ekip düzeyinde temsil edebilir miyim?” diye sordum. Evet, niye olmasın ‘Bunu birisi yapacaksa bu ben olmalıyım’ diyerek kendimi motive etmiştim. O gece toplumsal medyaya ‘Nerede kalmıştık?’ diye post attım. Güzel bir Galatasaray taraftarıyım Fatih Terim de Twitter’da o denli bir tweet atmıştı. O da tahminen ilham kaynağı olmuştur. Beşerler beni epey hoş desteklemişlerdi. O da beni fazlaca motive etmişti.

“YENİDEN BİSİKLET SÜRECEĞİME KENDİMİ İNANDIRDIM”

Kazadan 5-6 gün daha sonra amacını belirlediğini söyleyen Barış Asa, “Diz eklemim yerindeydi ve protez bacakla tekrar bisiklet süreceğime kendimi inandırmıştım. Ailemden hastanede yatarken yük setlerimi istedim. Üst kas ve kol kaslarımı kuvvetlendirdim. Yarı mekik çekmek üzere hareketlere başladım. Daha bu biçimdelar ampute bisikletin sınıflandırmasını araştırmaya başladım. Araştırırken daha da ümitlendim. daha sonrasında protez bacak araştırdım. Spor alanında her muhtaçlığa yönelik protez bacakları gördüğümde daha da heyecanlandım ve ömrümü nasıl daha müspete çevirebilirim diye buna odaklandım.” dedi.


“TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU’NDA BRANŞ AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Ampute atletler olarak Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği yarışlara katılmak istediklerini tabir eden Barış Asa, “Bu yarışlara katılarak öteki insanlara örnek olmak istiyoruz. Aslında bizim olimpiyat ve ulusal grup düzeyimizin önündeki tek mahzur Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda branş açılmaması. Zira biz Bisiklet Federasyonu’yla irtibata geçtiğimizde “Bedensel Engelli Spor Federasyonu’nda branş olmadığı için biz bu başvuruyu yapamıyoruz” diyorlar. Bisiklet şu an olimpiyatlarda ana branşlardan biri. Ancak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda yaklaşık 20 branş bulunmasına karşın bisiklet üzere ana branşın olmaması hayli acı. Biz bu istediğimizi tekraren lisana getirdik. Biz bu branşın açılmasını istiyoruz. Zira sahiden hayli yetenekli gençler var.” dedi.

Gizem Ekici / Fanatik.com.tr

Okumaya devam et...
 
Üst