Ulusal para triatlet Uğurcan Özer, Abu Dabi’de yarışacak

semaver

New member
Türkiye Triatlon Federasyonundan yapılan açıklamaya bakılırsa, Fransa’da 9, İspanya’da 6. olarak değerli puanlar toplayan ulusal para triatlet Uğurcan Özer, Dünya Şampiyonası’na antrenörü Mert Onaran ile hazırlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uğurcan Özer, bisiklet parkurunun rüzgarlı bir ortamda, teknik dönüşlerin olduğu sprint uzaklık bir yarış olarak dünyaca ünlü Abu Dabi Formula 1 Grand Prix pistinde koşulacağını belirterek, “2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanmış, en uygun para triatletlerin yarışacağı hayli değerli bir tertipte yer almaktan dolayı hayli memnunum.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Şampiyonası’nda elinden gelenin en güzelini yapmayı ve Türkiye’yi en düzgün biçimde temsil etmeyi hedeflediğini vurgulayan Uğurcan Özer, “Yarış boyunca stratejim, evvel birinci 10 ortasında yer almak, daha sonra da kürsüyü zorlamak olacak.” sözlerini kullandı.

Uğurcan’ın birincileri yaşatmayı seven bir atlet olduğunu vurgulayan Türkiye Triatlon Federasyonu Lideri Bayram Yalçınkaya ise şunları kaydetti:

“Sporcumuzdan yeni bir muvaffakiyet daha bekliyorum. Uğurcan, Akdeniz Oyunları’nda finalist, Dünya Kupası’nda beşinci olan fazlaca özel bir para triatlet. Dünya sıralamasında birinci 25 ortasında yer alan birinci ve tek atletimiz olarak göğsümüzü kabartmayı her vakit bildi. Azmiyle, hırsıyla engelli tüm vatandaşlarımız için olağanüstü bir rol model olmayı sürdürüyor. Tüm triatlon topluluğumuz üzere ben de kendisiyle gurur duyuyorum.”

Okumaya devam et...