Ulusal judocu Bilal Çiloğlu, 2020 Tokyo’yu 2024 Paris’in başlangıcı olarak görüyor

semaver

New member
Dünya ve Avrupa üçüncüsü ulusal judocu Bilal Çiloğlu, “Tokyo Olimpiyat Oyunları gözümde her şeyin son noktası üzere görünüyordu. Fakat olimpiyatta yarıştığımda bunun bu biçimde olmadığını hissettim. Bunun tüm mesleğimin bir kesimi, önümüzdeki olimpiyatın da bir başlangıcı olduğunu fark ettim.” dedi.

AA Spor Sohbetleri’nin konuğu olan ulusal sportmen Bilal Çiloğlu, maksatlarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Bilal Çiloğlu, nisanda Portekiz’in başşehri Lizbon’da gerçekleştirilen Avrupa Judo Şampiyonası’nda beşinci, haziranda Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de düzenlenen Büyükler Dünya Judo Şampiyonası’nda üçüncü olduğunu anımsattı.

Elde ettiği muvaffakiyetlerin akabinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na motive gittiğini belirten Çiloğlu, Tokyo’da yaptığı idmanlarda kendisini formunun tepesinde hissettiğini söylemiş oldu.

Mindere çıktığında kendisini epeyce enerjik hissettiğini anlatan ay-yıldızlı sportmen, şu sözleri kullandı:

“Antrenmanlarda şampiyonluk için hiç bir eksiğimin olmadığını hissediyordum. ömrüm boyunca kendimi hiç bu kadar kuvvetli ve hazır hissetmemiştim. İkinci maçta 2015’ten beri yenilmeyen son olimpiyat şampiyonu Japon rakibimle karşılaştım. her insanın gözünde ‘O rakip yenilmez’ üzere görünse de maça çıkana kadar kazanacağıma inandım. Taktiğimiz epey hoş gidiyordu. Son 1 dakika kala her şey yolundaydı. Hesaba katmadığımız bir biçimde maçı verdik. Bizde çeyrek finaldilk evvel repesaj olmadığı için, rakibim şampiyon oldu ancak ben üçüncülük için talih yakalayamadım. bu biçimdea kadar Tokyo Olimpiyat Oyunları gözümde her şeyin son noktası üzere görünüyordu. Lakin olimpiyatta yarıştığımda bunun bu biçimde olmadığını hissettim. Bunun tüm mesleğimin bir kesimi, önümüzdeki olimpiyatın da bir başlangıcı olduğunu fark ettim. Maçın akabinde olimpiyat köyüne döndükten daha sonra her şey bitmiş, olimpiyat bitmiş üzere hissetmedim. Yalnızca 2024’e ne kadar vakit kaldı, 2024’teki maçıma kaç gün kaldı, ona baktım.”

“Olimpiyat benim için de büyük hayal kırıklığı oldu”

Bilal Çiloğlu, Türk sportmenler olarak judoyu ileriye taşımayı hedeflediklerini, bu potansiyelin de kendilerinde olduğunu kaydetti.

Judo branşında 21 yıldır olimpiyat madalyası alınamadığını anımsatan ulusal atlet, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu yıl madalyaya yaklaştığımızı tüm topluluk biliyordu ve judodan beklentiler de o istikametteydi. 2-3 senede alınan Avrupa ve dünya madalyaları da bunun habercisiydi lakin olimpiyatta olmadı. Benim için de büyük hayal kırıklığı. Kendi adıma, kadromuz ismine, 2024’te bu hasretin son bulmasını diliyorum. Bunun için her şeyimizi ortaya koyacağımızı da biliyorum. Türk judocusu olarak bunu bir vazife, sorumluluk olarak da kabul ediyorum. İnşallah 2024’te Türk judosunun bu (olimpiyat madalyası) hasretini bitmiş oldurmiş oluruz.”

Olimpiyatların hayalinden hiç çıkmadığını aktaran Çiloğlu, “Kendimi kürsünün en üstünde hayal ediyordum. Bunu da başarabilirdim. O gün başaramadığımı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için hayal ediyorum. Yalnızca hayal değil, buna inanıyorum. Paris’i hatırlamak için saatimin ekran manzarasını Eyfel Kulesi yaptım. 2024’e kadar 2020 sürecinden daha fazla çalışıp, bu sefer boynuma o madalyayı takmayı istiyorum.” diye konuştu.

Bundesliga’da maça çıkacak

Olimpiyat daha sonrası yavaş yavaş kamplara başladıklarını aktaran Bilal Çiloğlu, başarılı olmak için her şeyiyle uğraşa devam edeceğini vurguladı.

Almanya’nın Esslingen Kulübünden özel davet aldığını lisana getiren ulusal judocu, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Kiralık olarak Almanya’da Bundesliga finallerine gideceğim. Önümüzdeki hafta sonu 14’ünde karşılaşmalarımız olacak. Bundesliga’da kulübümü temsilen ben de yarışacağım. Dörtlü finaller daha sonrası İstanbul’da kampa katılacağız. Önümüzde büyüklerdeki birinci kıymetli tertip olan Avrupa Kadrolar Şampiyonası var. Buraya karışık ekip olarak katılacağız. 3 kız, 3 erkek olmak üzere ülkemizi temsil edeceğiz. Ülkemize kupa ve muvaffakiyetle dönmek istiyoruz. 2022’de ağır bir müddetç bizi bekliyor. Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Akdeniz Oyunları, İslam Oyunları üzere büyük en az dört turnuvamız olacak. Ruhsal olarak hazırım, fizikî manada da önümüzdeki süreci düzgün geçirerek hazır olacağımı düşünüyorum. 2024 Paris Olimpiyatları sürecinin hem ülkemiz tıpkı vakitte kendim ismine daha başarılı geçeceğine inanıyorum.”

Okumaya devam et...