Ulusal güreşçi Mehlika Öztürk, Malatya İdmanyurdu’na transfer oldu

semaver

New member
Edirne Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinde (TOHM) ulusal grup seçmelerine hazırlanan ulusal güreşçi Mehlika Öztürk (24), Malatya İdmanyurdu Kulübü’ne transfer oldu.

Edirne’de spor hayatına devam eden 24 yaşındaki Malatyalı genç güreşçi Öztürk, ortaokul 8. ’inci sınıftan bu yana hür tarz güreş branşında sayısız başarılara imza atıyor. Öztürk, ortaokul 8’inci sınıfta birinci sefer katıldığı Eskişehir Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği Türkiye 2’inciği ile Türkiye Güreş Ulusal Takımı’na girmeye hak kazanarak, ulusal atlet oldu. Öztürk, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Kupası’nda İtalyan rakibi Arianna Carieri’yi 5-0 tuşla yenerek Dünya 3’cüsü olarak Türkiye’ye döndü. Bu yıl İtalya’da düzenlene Plaj Güreşi Dünya Serisi’nde 2 altın ve bir gümüş madalya kazanan güreşçi Mehlika Öztürk, uzun yıllardır çalıştığı kulübünden ayrılarak yeni yuvası Malatya Egzersiz Yurdu’nda güreş ömrüne devam edecek. Toplumsal medya hesabından Malatya mayosu ile artık Malatya ismine güreşeceğini duyuran Öztürk, Malatya İdmanyurdu Kulüp Lideri Teoman Mutlu’ya teşekkür etti.

Öztürk, toplumsal medya hesabında yaptığı paylaşımında, “Malatyalı olmaktan ve bundan daha sonraki tüm karşılaşmalara Malatya mayosu ile çıkacağım için fazlaca memnunum. Her daim takviyelerini benden esirgemeyen değerli hemşerilerime epeyce teşekkür ediyorum. Birfazlaca güreş kulübünden teklif gelmesine karşın Malatya’mı tercih ettim. Doğduğum ve büyüdüğüm memleketim ismine güreşmek benim için farklı bir memnunluk kaynağı olacak. Önümüzde şiddetli Türkiye elemeleri var. Değerli hemşerilerimin, sizlerin duasını bekliyorum” sözlerine yer verdi.

Öztürk, 2024 yılında düzenlenecek olan Paris Olimpiyatları ön elemeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA

Okumaya devam et...