Ulusal boksör Gamze Soğuksu’nun amacı 2024 Olimpiyatları

semaver

New member
Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 52 kiloda ikinci olan Ordu Büyükşehir Belediyespor atleti Gamze Soğuksu, derece elde etmeninin memnunluğunu yaşıyor.

Gelecek yıl büyükler kategorisinde müsabakalara katılacak olan Genç Ulusal Kadronun 18 yaşındaki sportmeni Soğuksu, AA muhabirine, boksa 2016 yılında başladığını anlatarak şimdiye kadar farklı kategorilerde 4 Türkiye şampiyonluğu ve 2 Avrupa ikinciliği elde ettiğini söylemiş oldu.

“Erkek sporu” denmesine aldırış etmeden başladığı boksun artık hayatında hayli değerli bir yere sahip olduğunu tabir eden ulusal atlet, gece gündüz demeden çalışarak kendisini geliştirdiği aktardı.

En son Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı kıl hissesi kaçırdığını lisana getiren Soğuksu, bu duruma fazlaca üzüldüğünü fakat asla pes etmeyeceğinin altını çizdi.

Gelecek yıldan itibaren büyükler kategorisinde yarışlarda yer alarak ülkesini temsil edeceğini belirten ulusal boksör, daha hayli çalışarak 2024 Paris Olimpiyatları’nda yer almak istediğini vurguladı.

Soğuksu, her atletin hayalinin olimpiyatlarda yarışmak olduğunu tabir ederek, “Hedefim bana bu yolda güvenenleri mahcup etmeden ilerlemek. çabucak hemen yaşım hayli genç. Bu sporda hayalleri ve gayeleri olan bir sporcuyum. Hayallerime kavuşmak için de fazlaca çalışıyorum.” dedi.

Boksta örnek aldığı atletin Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli olduğunu lisana getiren Soğuksu, “Kendisini epey seviyorum ve örnek alıyorum. Vakit zaman Busenaz ablamla sohbet ediyorum. İnşallah ben de bir gün onun üzere olurum.” diye konuştu.

“Ülkemize ve vilayetimize hoş muvaffakiyetler getirmeye devam edeceğim”

Gamze Soğuksu, kendisini daima turnuvalara hazırladığını anlatarak, “İnşallah ülkemize ve vilayetimize hoş muvaffakiyetler getirmeye devam edeceğim. Bana bu süreçte takviye veren Büyükşehir Belediye Liderimiz Mehmet Hilmi Güler’e ve antrenörlerime fazlaca teşekkür ediyorum.” halinde konuştu.

Ulusal atletin antrenörü İbrahim Gündoğdu ise Türk sporuna ve boksuna Gamze üzere bir sporcuyu kazandırdığı için fazlaca keyifli olduğunu söylemiş oldu.

Atletinin azminin ve hırsının kendilerini gelecek ismine umutlandırdığını söz eden Gündoğdu, “Sporcum çabucak hemen bu spora başlayalı 4-5 yıl oldu. Lakin hayli çalışarak kısa müddette değerli başarılara ulaştık.” dedi.

Altyapıdan çıkan Gamze’nin en büyük maksatlarından birinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu belirten Gündoğdu, “beraber omuz omuza verip amaçlarımızı yakalamak için çalışacağız.” dedi.

Gündoğdu, kendilerine bu süreçte takviye verenlere teşekkür etti.

AA

Okumaya devam et...