Beykozlu
New member
Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 3 adet patates
- 3 adet patlıcan
- Yarım kilo taze fasulye
- 5 adet kabuğu soyulmuş domates
- 3 adet kapya biber, yeşil biber
- Yarım kilo kuşbaşı et
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel eti düdüklüde 2 su bardağı suyla hoş pişirelim. Öteki tarafta büyük bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
- Akabinde kıyılmış taze fasulye, iri doğranmış patates, patlıcan sırayla bütün gereçleri ekleyip kavuralım.
- Düdüklüde pişmiş olan kuşbaşını yemeğe ekleyelim.
- Salçayı ek edip suyu yavaşça üzerinden çıkacak biçimde koyalım.
- Doğranmış domatesi ek edip baharatları ekleyip pişmeye bırakalım. Pişen yemeği servis edelim afiyet olsun ????.