Türkiye U23 Hür Güreş Şampiyonası başladı

semaver

New member
Türkiye U23 Özgür Güreş Şampiyonası Çorum’da başladı. Şampiyonaya 10 sıklette 36 farklı gruptan 550’e yakın atlet katılırken, birinci gün 57-65-74-86 ve 97 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final karşılaşmaları yapıldı.

Yarın yapılacak repesaj ve finaller ile 61-70-79-92 ve 125 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının akabinde şampiyona çarşamba günkü 61-70-79-92 ve 125 kiloların repesaj ve finalleri ile sona erecek.

İbrahim Halil Hoca unutulmadı

Şampiyonada Amasya’da Batmanlı güreşçileri taşıyan minibüsün devrilmesi kararı meydana gelen kazada hayatını kaybeden Batman Petrolspor baş antrenörü Halil İbrahim Kay unutulmadı. Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Salonunda Kay’ın fotoğrafının da bulunduğu pankarta “İbrahim Halil Hocam rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun Şad olsun” pankartı asıldı.

U23 Türkiye Hür Güreş Şampiyonası için Çorum’a geldiklerini lisana getiren Türkiye Güreş Federasyonu Lideri Erdem Eroğlu, “Bugün dün tartısı olan 240 atlet uğraş ediyor. Onların eleme karşılaşmaları yapılıyor. Bu akşam finale kalanlar aşikâr olacak. Yarın başka sıkletlerin eleme ve bu sıkletlerin final maçları yapılacak ve sıkletlerinde şampiyonlar muhakkak olacak. Çorumlu güreş severler ve Çorumlu hemşehrimize, protokol imzaladığımız Çorum Belediye Lideri Halil İbrahim Aşgın ve grubuna, Hitit Üniversitesi rektörümüze ve spor akademesindeki hocalarıma teşekkür bir borç bilirim. Cet sporu ve peygamber sporu güreşi tabana yaymak ve gençlere sevdirmek tanıştırmak, Çorumlu hemşehrilerimizle buluşturmak için organizeyi buraya verdik. Bu şampiyonanın organizesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Batman’dan bu şampiyonaya katılmak için yola çıkmış her kardeşim Türkiye şampiyonudur”

“Batman’dan bu şampiyonaya katılmak için yola çıkmış her kardeşim benim için Türkiye şampiyonudur” diyen Eroğlu, “Çorumdaki şampiyonaya gelen Batman Petrolspor kafilesi dün elim bir trafik kazası geçirdi. Kazada ömrünü kaybeden antrenörümüz ve vilayet temsilcimiz İbrahim Halil Kay hocamın yeri cennet olsun. Yaralı atletlerimize da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Atletlerimizi aileleri ile buluşturduk Batman’a gönderdik. Biran evvel sıhhatlerine kavuşmalarını diliyorum. Sportmen kardeşlerime söylemiş oldum Batman’dan bu şampiyonaya katılmak için yola çıkmış her kardeşim Türkiye Şampiyonu olmuştur. Biz onları gerekli kamplarda ağırlayacağız gerekirse Federasyon Lideri olarak kampa alıp kamp yaptıracağım. Kâfi ki onlar sıhhatlerine kavuşsunlar. Biran evvel idmanlarına başlasınlar. Gerisi Spor Bakanlığımız ve Federasyonumuzun işi olacak. Şampiyonanın ülkemize Çorum’a ve Türk güreşine iyi olmasını diliyorum gayret eden tüm güreşçilerimize sakatlıksız başarılı bir organize diliyorum” tabirlerini kullandı.

Okumaya devam et...