TOSF Lideri Ömür Fatih Karakullukçu, itimat tazeledi

semaver

New member
Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun 5. olağan ve 6. mali genel konseyi, Başşehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Genel heyette, federasyonun bütçesi, faaliyet ve kontrol raporları oylanarak ibra edildi. Seçimde kullanılan 67 oyun 64’ünü alan Ömür Fatih Karakullukçu, bir daha başkanlığa getirildi. Kullanılan bir oy geçersiz, 2 oy da boş sayıldı. Karakullukçu, genel heyette yaptığı konuşmada, okul sporlarının Türk sporunun lokomotifi olduğunu söylemiş oldu.

“Okul sporları, sporda muvaffakiyetin sırrı” mottosuyla yola çıktıklarını belirten Karakullukçu, “Ülkemizde 200 üniversitede 74 spor bilimleri fakültesi var. Muvaffakiyet var ise öğrencinin test edilmesinden ve o spora yönlendirilmesinden başarıyı kucaklamasına kadar olan süreçte vücut eğitimi öğretmenlerimizin ve antrenörlerimizin yadsınamayacak yeri var.” diye konuştu.

Okul sporlarının eksiksiz bir havuz olduğunu aktaran Karakullukçu, “Eğitim kademelerinde yaklaşık 20 milyon öğrencimiz var. Şu anki mevzuat ve yapısı gereği okul sporları yalnızca lise tertiplerini kapsıyor. Lisanslı sportmenlerin sayısının artırılması gelişmiş ülkeler için bir parametre, bizim de 8,5 milyon ortaöğretim öğrencimiz var. Bu 8,5 milyon öğrencinin lisanslandırılmasını sağlamak ve lisanslı öğrenci başına okullara para vermeyi istiyoruz.” sözlerini kullandı.

Liseler boyutunda özel okulların okul sporlarında başı çektiğini söz eden Karakullukçu, şunları kaydetti:

“Uluslararası Okul Sporları Federasyonunun en kıymetli branşı atletizmin teknik kurul üyeliğini ülkemiz üyesi yürütüyor. Memleketler arası Okul Sporları Federasyonu ile ilgimiz en kadim üye statüsüyle devam ediyor. İnşallah gelecek yıl haziran ayında Dünya Liseler Ortası Atletizm Şampiyonası’na mesken sahipliği yapmayı düşünüyoruz. Ülkemizde 65 spor branşının 52’si okul sporlarında faaliyet gösteriyor. En az 3 Memleketler arası Okul Sporları Federasyonu branşının yurt içi oyunlarının tertibinin federasyonumuz uhdesinde devam etmesini istiyoruz. En az 4 branşta da kendi ulusal organizasyonlarımızı oluşturmak istiyoruz.”

Okul sporlarında gayenin bütün öğrencileri harekete geçirmek olduğunu belirten Karakullukçu, “Yeteneği yakalayamasak bile çocukları sporla buluşturmak istiyoruz, bunu ilkokul düzebir daha indirmek istiyoruz. Bakanlığımıza ’Bütün ilköğretim okullarında sabah okula başlamadan evvel 5 dakika kültür fizik hareketleri yapsınlar.’ teklifinde bulunduk.” halinde konuştu.

Karakullukçu’nun idaresinde şu isimler yer aldı:

Adem Yakıncı, Adem İnce, Alay Kesler, Ali Faik Hacıoğlu, Ayşenur Bülbül Gülbahar, Can Atsüren, Çiğdem Yıldız, Erdinç Ünal, Gür Onar, İbrahim Cengiz, Mahmut Karaman, Merve Aslaner Girdap, Sinan İsen, Veysel Serdar.

AA

Okumaya devam et...