TgLa7’nin tarihi yüzü Armando Sommajuolo hayatını kaybetti

celikci

New member

Mentana’nın duyurusu

Enrico Mentana, Sommajuolo’nun ölüm haberini şu paylaşımıyla duyurdu: “Tmc haber olarak anıldığı günlerden 2015 yılına kadar bu haber programında köşe yazarlığı yapan Armando Sommajolo bu sabah vefat etti. Birçoğunuz için dost bir yüz, bizim için ise dost bir yüz. sevilen bir iş ortağı, sağlam, pozitif, profesyonel bir profesyonel ve her şeyden önce saygın bir adam. Sevdiklerine sarılıyor”, TgLa7’nin direktörü sosyal medyada yazdı.

Kariyer

1953 yılında Roma’da doğan Sommajuolo, yirmili yaşlarının başında Romalı yayıncı Teletevere için çalışmaya başladı. 80’li yılların sonunda 2001 yılında La7 adını alacak olan TMC’de çalışmaya başladı. Televizyon haberlerinin en tanınmış yüzlerinden biri olmasının yanı sıra “Tesori di Famiglia” ve “Zona” gibi derinlemesine programlara da ev sahipliği yaptı. Blu”. 90’lı yıllarda özel muhabirlik yaptı ve Arnavutluk, Somali, Pakistan, Ruanda, Kosova, Afganistan, Ukrayna ve Libya’daki bazı önemli uluslararası krizleri takip etti. 1995 yılında televizyon gazeteciliği ödülünde Ilaria Alpi, Ruanda’daki soykırıma ilişkin bir röportajla ve 1999’da Arnavutluk ve Kosova’daki muhabirliğiyle jüri tarafından özel mansiyona layık görüldü.

Televizyona veda

24 Nisan 2015’te Armando Sommajuolo, emekli olmadan önceki son iki randevuya ev sahipliği yapmadan önce Enrico Mentana’nın ev sahipliği yaptığı Tg La7’nin ev sahipliğinde emekli olduğunu duyurdu. Mentana canlı yayında meslektaşına saygı duruşunda bulundu: “Tüm izleyicilerin sizi selamlayabilmesini istedim ve canlı olarak da selamlamak istedim. Bu haber programının sonunda sizlere veda etmek istedim”. 27 Nisan 2015 tarihli haber, Sommajuolo’yu 30 yıldır haber programının temel direği olan gazetecinin kariyerine ilişkin bir raporla karşıladı.