Beykozlu
New member
Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Köftesi için;
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet patates
- 1 orta uzunluk havuç
- Su (3 su bardağı kadar)
- Maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; bütün materyalleri uygun bir kaba alıp düzgünce yoğuralım.
- Farklı bir tabağa unu serpelim kıymadan misket büyüklüğünde modüller alıp, yuvarlayalım, bunu tabağa koyalım, tabağı sağa sola sallayarak köfteleri una bulayalım.
- Havucu ve patatesi doğrayalım. Uygun bir tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Havuçları biraz soteleyelim akabinde patatesleri de ek edip birlikte biraz daha soteleyelim.
- Üzerine suyunu ek edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- daha sonrasında köfteleri ek edip kaynamaya bırakalım.
- Farklı bir kapta yumurta sarısını limon suyunu çırpalım yemeğin suyundan 2-3 kaşık alıp karışıma ek edelim ki kesilmesin.
- Köftelerdeki pirinçler şişmeye başladığında terbiyesini yavaşça ek edip karıştıralım.
- 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım şayet biraz daha su eği gerekiyorsa su ekleyelim.
- En son ince kıyılmış maydanoz da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım (Ben de taze maydanoz yoktu kurutulmuş maydanoz kullandım????)