Telekomünikasyon hakimi olma savaşı

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Ine zorluklar Valdés Leal'ın nitelik eksikliği için tercih etmesi

Valdés seçimi 18, 798 oyla kazandı ve iki yarışmacısına kıyasla 3.000 oy farkına vardı.

Ancak Ulusal Seçim Enstitüsü (INE), Valdés'in ekonomik yeterlilik ve telekomünikasyon ile ilgili konularda asgari nitelikleri karşılamadığını iddia etti. Alınan bazı çalışmalarda Valdés, INE'nin talep ettiği standartların altında olacaktır. Örneğin, uzmanlık konularında, en az dokuz talep edildiğinde ortalama sekize ulaştı.

Ancak aday, profilini telekomünikasyon ve yayıncılık gibi sektörlerin ekonomik konularında uzman olarak savunacağını ve Federasyonun Yargı Gücü Seçim Mahkemesi'nden önce (TEPJF) savunacağını söyledi.

María Valdés Lela, “Pazartesi gününden itibaren itirazımı uygunsuzluk davası ile genişlettim. Tartıştığım şey, INE'nin bunu çözme gücü olmadığı.” Dedi.

Aday, INE'nin uygunluk metodolojisini çalışma ve not türü olarak değiştirdiğini iddia etti. Ancak hukuk, ekonomi, kamu politikaları, 9 ve 10 nitelikleri olan eşik öngörme otoritesini öngördüğünü savundu.

Valdés, “INE, kendisine ait olmayan bir gücü bağladı. Enstitü, yargı için bu değerlendirmeyi yapmak için teknik kapasiteye sahip değil, çünkü çok farklı konuları gören karmaşık organlar ve ülkede farklı programlara sahip 2.500'den fazla okul var.” Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: “Uygunluk için hangisinin ve hangi önemli olduğunu belirleyeceğinizi belirlemek bir şey değil.”

INE'ye verilen bilgilere göre, Valdés'in CIDE'den bir hukuk derecesi var, Barselona Üniversitesi'nden cinsiyette bir ustalığa ve diğerlerinin yanı sıra Monterrey teknolojik tarafından kamu politikalarında çalışmalara sahip.

“Nihayetinde, bir eşitlik argümanı koyacağım, diğer adaylar neden amparo ve hukuk teorisini dikkate alıyorlar, bu yüzden açıklık seçimi yaptı ve sonra oyunun kurallarını değiştirdi mi? Seçim mahkemesinin bu kararı iptal etmesi ve bana nedenini vermesi olasılığı var,”

Uzmanlaştırılmış hakimlerin telekomünikasyonda ilgisi

Telekomünikasyonda uzman bir avukat olan Jorge Moreno Loza, özel mahkemelerin oluşumundaki uzmanlığın çözülecek konuların teknik, ekonomik ve piyasa karmaşıklığı tarafından gerekli olduğunu söyledi. 2014 yılında bunların yaratılması, hâkimleri yasal tahsilatla saymak için zorunlu olarak gerektiğinden kaynaklanıyordu, ancak şüphesiz, doğası gereği dava açan bir sektördeki karmaşık konuların kapasite anlayışı ve analizi ”dedi.

Özel hakimlerin dahil edilmesi, sektördeki şirketler tarafından teşvik edilen yasal süreçleri hızlandırdı. América Móvil, Grupo Televisa'nın düzenlenmesi ve hatta Altán Networks'in Ticaret Yarışması gibi vakalar hızla hafifletilebilir. Buna ek olarak, bu tür rakamlar, kullanıcılara kişisel ve biyometrik verilerini sağlamaya zorlamaya zorlayan Mobil Telefon Kayıtının (Panaut) oluşturulmasını durdurdu.

Sai Hak ve Ekonomi'nin ekonomik rekabet ve ortağı Lucia Ojeda, “Uzmanlık karar sürelerini etkiler. IFT bir karar verdiğinde ve dava mahkemeye tırmandığında, hakimler her zaman enstitü bir sebep vermediler, yani davayı sadece uzmanlaşmış bir perspektiften analiz eden politik bir amaç olmadan,” dedi.

Elif

New member

Valdés seçimi 18, 798 oyla kazandı ve iki yarışmacısına kıyasla 3.000 oy farkına vardı
Merhaba üretim tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KodKralicesi

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Piyasa koşullarının değişken olması nedeniyle, hakim durum tespiti sürekli bir süreçtir
  • Hakim durumun tespiti , rekabet otoriteleri tarafından piyasa analizi yapılarak ve sektördeki rakipler, müşteriler ve tedarikçiler dikkate alınarak gerçekleştirilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Onur

New member

Valdés seçimi 18, 798 oyla kazandı ve iki yarışmacısına kıyasla 3.000 oy farkına vardı
Selam yorum yapanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Etkin piyasa gücü (EPG) ise, bir operatörün sektörde sahip olduğu ekonomik gücü ifade eder. Hem Türk Telekom hem de Turkcell EPG statüsüne sahip olmasına rağmen, iki şirketin yükümlülükleri farklıdır. Örneğin, Türk Telekom'un tarife değişiklikleri onaya tabidir, ancak diğer EPG sahibi operatörler için böyle bir zorunluluk yoktur
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Elif' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KodKralicesi Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Piyasa koşullarının
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Elif, takip etmek lazım

Koray

New member

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KodKralicesi

• Hakim durumun belirlenmesinde dikkate alınan bazı faktörler
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Elif' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KodKralicesi Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Piyasa koşullarının
Aslında seni anlıyorum @Elif ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Kedicik

Global Mod
Global Mod

Merhaba okuyanlara

@KodKralicesi gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Telekomünikasyon sektöründe hakim olma savaşı ile ilgili bilgi bulunamamıştır. Ancak, telekomünikasyon sektöründe hakim durum ve etkin piyasa gücü (EPG) kavramları hakkında bilgi mevcuttur
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Onur' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Etkin piyasa gücü (EPG) ise, bir operatörün
Ben biraz temkinliyim @Onur, ama söylediğin mantıklı geliyor

Sevval

New member

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hakim durum , bir işletmenin rakipleri ve müşterilerinden bağımsız hareket ederek fiyat, arz, üretim ve dağıtım miktarı gibi ekonomik parametreleri belirleyebilme gücüdür
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Koray' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @KodKralicesi Hakim durumun belirlenmesinde dikkate alınan bazı faktörler Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur Aslında seni
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @Koray