Tekvandocu ‘ihtiyar delikanlılar’

semaver

New member
Isparta Belediyesi’nden emekli Ali İhsan Baydar, arkadaşlarıyla heveslenerek başladığı tekvando sporuna 50 yıldır tutkuyla devam etti. Geçmişte İstanbul’da 50 ülke atletinin katıldığı turnuvada üçüncülük kazanan Baydar, son olarak Ankara’da 28 Ekim’de düzenlenen Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik kazandı.

64 YAŞINDA MADALYA KAZANDI

Emekli bankacı Kenan Başboğa ise 1973 yılında başladığı tekvando sporuna siyah nesle yükseldiği devirde işlerinin yoğunluğundan dolayı orta vermek zorunda kaldı. 3 yıl evvel bir daha idmanlara başlayan Başboğa, Ankara’da yapılan Tekvando Poomse Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük elde etti.

İHTİYAR DELİKANLILAR

Spor salonunun ‘ihtiyar delikanlıları’ olarak tanınan Baydar ile Başboğa, bir arada idman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor. Her gün salona gelip, çalışan ikilinin maksadı, şubat ayında düzenlenecek Türkiye şampiyonasında altın madalya kazanmak. Muvaffakiyetleri ve spor tutkusuyla genç atletlere örnek olan Baydar ile Başboğa, Türkiye şampiyonasında birincilik elde etmeleri halinde nisan ayında Güney Kore’de yapılacak 2022 Dünya Poomse Şampiyonası’na katılmak için kota karşılaşmalarında yer alacak. İkili Güney Kore’de tatamiye çıkıp, madalya kazanmayı hayal ediyor.

MAKSAT BİRİNCİLİK

Tekvando sporuna sevgisiyle gençlere örnek olmak istediğini anlatan Baydar, “Şampiyonalara hazırlanıyorum. Geçmişte 50 ülkenin katıldığı İstanbul’da düzenlenen müsabakada 3’üncü oldum. Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonasında ikinci oldum. Maksadım birincilik. Dünya şampiyonasına katılmak istiyorum” dedi.

MADALYA DİLEĞİ

Başboğa ise Türkiye şampiyonasında kazandığı üçüncülük madalyasının gururunu yaşadığını lisana getirdi. Türkiye şampiyonasına madalya gayesiyle hazırlandığını vurgulayan Başboğa, “Madalya kazanıp, Güney Kore’deki müsabakalara katılacağım. Amacım dünya şampiyonasına katılmak. Çok âlâ hazırlanıp, başarılı olmam gerekiyor. Gençlere tavsiyem spor yapsınlar. Akşama kadar ders çalışıyorlar. Beyinleri yoruluyor. Spor salonuna gelenler gerilim atıyor” diye konuştu.

İKİLİNİN TATLI REKABETİ

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nde nazaranvli tekvando antrenörü Yaşar Erbil, 3 yıldır aralıksız idman yapan Başboğa ile Baydar’ın Portekiz’de yapılacak Avrupa Poomse Şampiyonası’na katılmayı kıl hissesi kaçırmalarının ıstırabını yaşadıklarını söylemiş oldu. İki atletinin Türkiye şampiyonluğu kazanmayı epey istediğini anlatan Erbil, “Hedefimiz birincilik. Nisan ayında Güney Kore’de yapılacak Dünya Poomse Şampiyonası’na gitmek istiyoruz. Şampiyonaya katılacaklarına inanıyorum. İkisi tatlı rekabet ortasında. ‘Belli bir yaştan daha sonra spor yapılır mı?’ diyenlere fazlaca hoş örnek oldular” dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,(DHA)

Okumaya devam et...