Beykozlu
New member
Taze Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet taze kabak
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber yada 1 yemek kaşığı salça
- 100 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tutam dereotu
- Sarımsak
- Yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymasız zeytinyağlı da yapılabilir. Tencerenin tabanını örtecek kadar zeytinyağı dökülür, kıyma ek edilerek kavrulur yemeklik doğranan soğan salça ya da kapya biber 1 adet domates minik doğranarak ek edilir.
- Kabaklarımız güzelce yıkanır doğranır tencerede ki karışıma ek edilir tencerenin kapağı kapatılır 5 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Bu ortada pirinçler güzelce yıkanıp tencereye ek edilir, yemeğin üzerine çıkacak kadar su eği yapılır sıcak ya da soğuk fark etmez kaynamaya başladığın da altı kısılır, tuzu atılır.
- Kabaklar yumuşayıp pirinçler pişince ocağımızın altını kapatılır.
- Kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir dereotu doğranıp yemeğe karıştırılır 5-10 dakika dinlendirerek sarımsaklı yoğurtla ya da yanında yoğurtla servis edilir afiyet olsun