Beykozlu
New member
Taze Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????.
- Yarım kilodan biraz fazla taze fasulye
- 1 soğan
- 1 kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Çok az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 ,5 su bardağı su (Gerekirse eklenebilir)
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ????.
- Fasulyeleri sevdiğimiz üzere doğrayıp güzelce yıkayalım.
- Bir kenara alalım.
- Tencereye biraz sıvı yağ gezdirip yemeklik doğranmış soğan, kapya biber, ince doğranmış sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım taze fasulyeleri ekleyip karıştıralım. Suyunu ek edelim.
- Kapağını kapatıp kaynayınca altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
- Fasulyeler biraz yumuşayınca tuzunu baharatını ekleyelim ve son sefer karıştırıp yemeğimizi pişmeye bırakalım. (düdüklü de yaparsanız 1 buçuk bardak su kâfi gelir fakat tencerede olunca bu ölçü bize tam geldi epeyce sulu sevmediğimizden siz dilerseniz ekleme yapabilirsiniz) afiyet olsun.