Beykozlu
New member
Taze Bakla Yemeği (Meze) her insanın Seveceği Lezzette Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 750 gr taze bakla
- 3 orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Göz sonucu zeytinyağı
- Yarım demet taze nane (Yaprakları)
- Pulbiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Buzlukta ise akşamdan çıkarın çeşmeye tutun kevgirde süzdürün değil ise yıkayın doğrayın.
- Tencereye yahut geniş tavaya zeytinyağını koyun soğan ve sarımsağı küçük kare doğrayın kavurun.
- Baklaları kotun kısık ateşte kendi suyuyla ağzı kapalı pişirin.
- Pul biber ve tuzunu ekleyin pişince nanesini ekleyin.
- Biraz daha zeytibyağı gezdirin (yağı fazla olunca lezzetli olur ) altını kapatın.
- Ilıyınca ekmeğinizi bandırarak yiyebilirsiniz bakla sevmeyenleri bile sevdirecek şimdiden afiyet olsun