Beykozlu
New member
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 6 adet küçük patlıcan
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kızartmak için yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızı pijama biçiminde keselim kızartalım.
- Tavuk göğsünü küçük küçük kesip tavamıza alalım biraz su ek edip pişirelim.
- Soğanımızı biberimizi doğrayalım.
- Tavukların yanına koyalım birlikte kavuralım.
- Kızarma yağından az bişey ek edelim. Ben göz sonucu yapıyorum fazlaca yağlı olmasın domateslerimizi soyalım.
- Tavamıza koyalım.
- Hepsini bir arada karıştıralım.
- Tuzumuzu ,biberimizi ,kimyonu içine koyup pişmesini bekleyelim.
- Patlıcanlarımızı fırına koyma kabına alalım.
- Ortalarını yaralım.
- İçine pişirdiğimiz tavuklardan koyalım. Dilerseniz üzerine domates dilimleyip koyabilirsiniz.
- 250 derecelik fırında alt üst ayarda 30 dk kadar pişirelim hazır. Afiyet olsun????.