Beykozlu
New member
Tavuklu Garnitürlü Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk patates
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Garnitür (konserve kullandım)
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alalım.
- Doğradığımız tavukları ekleyelim.
- Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar soteleyelim.
- Küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- ondan sonrasında salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Domates ve baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım. Son olarak garnitürlerimizi de ek edelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Yemeğimiz kaynadıktan daha sonra ocağın altını kısarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun