Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan)

Beykozlu

New member
Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tanımı İçin Gereçler

  • 6-7 adet tavuk baget
  • 5 adet patates
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber yada kırmızı biber
Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1’er çay kaşığı karabiber kırmızı toz biber pulbiber kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ /zeytinyağı
Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir tencere yada tavaya patateslerin kabukları soyularak biraz büyük dilimler halinde kesilir ve koyulur, patatesleri ince dilimlemeyin tavuklar pişene kadar dağılabilir.
  2. Tavuk bagetler yıkanıp suyu süzülür birkaç yerinden derin kesikler atılır yada beni yaptığım üzere eti kemiğinden biraz ayrılır ve patateslerin ortasına yerleştirilir.
  3. Biber ve soğanlar dilimlenen patates boyutunda kesilir patateslerin ve tavuk bagetlerin etrafına yerleştirilir.
  4. Sos için uygun bir kaseye 1 yemek kaşığı salça 3 adet rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar, yarım çay bardağı sıvı yağ koyulur ve çırpılır.
  5. Tavadaki yemeğin üzerine salçalı sos gezdirilir.
  6. birinci vakit içinderda ocağın altı yüksek ateşe getirelim daha sonra kısık ateşe indirerek kapağı kapalı biçimde ve ortada yavaşça karıştırarak yemeğimizi 30-35 dakika pişirelim, yemeğe su koymayın piştikçe suyunu salacaktır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst