Tavuk Göğüslü Bezelye Yemeği

Beykozlu

New member
Tavuk Göğüslü Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • Ayıklanmamış 1 kilo bezelye
  • Kemiksiz yarım tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber (Olmasada olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası yahut domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Tuz ve yeteri kadar sıcak su
Tavuk Göğüslü Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bezelyeleri ayıkladıktan daha sonra suya koyalım.
  2. Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  3. Yıkayıp elimizle suyunu sıkalım.
  4. Geniş bir tencereye tavuk göğsünü koyalım.
  5. Suyu çektikten daha sonra üzerine zeytinyağı ek edelim. Kavuralım.
  6. Akabinde küp doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kavuralım.
  7. 1 tatlı kaşığı biber salçası ek edip karıştıralım.
  8. Toz biber ve küçük küçük doğranmış domatesi ekleyelim ve karıştıralım.
  9. Bezelye ve tuz ekleyip suyunu ayarlayalım. Çok fazla su eklenmeye gerek yok ben 2 su bardağı su ek ettim. Orta ateşte pişirmeye bırakalım. Yapanlara afiyet olsun ????.
Tavuk Göğüslü Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst