Beykozlu
New member
Tavuk Etli Topalak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet tavuk but
- Tavuğu haşlamak için su
- 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1’er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaynar su
- 2-3 yemek kaşığı olağan su
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Yaklaşık 1 litre tavuk suyu
- Tuz
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut (İsteğe bağlı)
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk but yıkanır ve tencereye alınır üzerini geçecek kadar su ek edilerek haşlanmaya bırakılır.
- Haşlanan tavuğun etlerini elinizle didikleyip tabağa koyun ve haşladığınız tavuk suyunu bir kenarda bekletin şayet 1 litreden az ise üzerine olağan su ekleyerek 1 litreye tamamlayın.
- Köftesinin bulgur uygun bir kaba koyulur.
- Üzerine kaynar su dökülür ve 10 dk üzeri kapatılarak bulgurun şişmesi için bekletelim (su 1,5 çay bardağı kadar).
- Şişip dinlenen bulgurun üzerine yumurta,salça,un,irmik,tuz,baharatlar ek ederek elinizle yoğuralım,yoğururken 2-3 yemek kaşığı su ek ederek kıvamını ayarlayın.
- Geniş bir tabağa köftelerin yapışmasını engellemek için biraz un serpin.
- Köfte harcından minik modüller kopararak elinize alıp elinizi ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın ve un serpip tabağa koyun.
- Ortada bir tabağı sallayarak köftelerin etrafının unlanmasını ve birbirine yapışmamasını sağlayın.
- Uygun bir tencereye tereyağ alalım,salçayı,rendelenmiş sarımsağı ek ederek biraz kavuralım.
- Tavuk suyunu ek edelim.
- Kaynamaya bırakalım,kaynayınca köfteleri,tavuk etlerini ,isteğe bağlı nohutu da ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı 20 dk’ya yakın pişirelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun