Tavuk Bagetli Nohut Yemeği

Beykozlu

New member
Tavuk Bagetli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet tavuk baget
  • 2 çorba kasesi kadar geceden suda bekletilmiş nohut
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Kemik suyu yoksa yalnızca su
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Tavuk Bagetli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı ekleyip, bagetleri rengi dönene kadar çeviriyoruz.
  2. İnce doğranmış soğanı ekleyip güzelce soteliyoruz.
  3. Akabinde 1 kaşık unu ekleyip geceden ıslatılmış nohudu var ise kemik suyu ve suyunu ekliyoruz.
  4. Çay kaşığı ucuyla zerdeçal da ekleyip, pişiriyoruz.
  5. Ben olağan tencerede yaptım dileyen tıpkı biçimde düdüklüde de yapabilir ve tavuk ölçüsü kişi sayısına bakılırsa arttırılabilir.
Tavuk Bagetli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst