Tarsus’ta 100. Yıl Satranç Turnuvası düzenlendi

semaver

New member
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye Satranç Federasyonu Mersin Vilayet Temsilciliği iş birliği ile 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü aktiflikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında derece girenler belirli oldu. Turnuvaya Satranç Federasyon Lideri Gülkız Tulay’da iştirak sağladı.

Tarsus Belediyesi Tesislerinde başlayan turnuvanın açılış atılımını Tarsus Belediye Lideri Haluk Bozdoğan gerçekleştirdi. Bozdoğan,’’ bu biçimde bir turnuvada büyük bir cüret ve özgüvenle buradasınız. Sizleri kıskanıyorum, ben satrancı birinci vakit içinderda 17 yaşında öğrendim fakat burada 5 yaşında, 6 yaşında, 7 yaşında çocuklarımız var, ne keyifli sizlere. Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün en değer verdiği şey akıl ve bilimdir. İnşallah sizler bundan geri dönmeyeceksiniz. İdealist, akılcı ve mantıklı düşünen, müspet bilimin önderliğinde savaş veren gençler ve büyükler olmanızı temenni ediyorum” dedi. Lider Bozdoğan, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde satranç tahtasında birinci hamleyi yaparak turnuvayı başlattı.

Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay ise satranç oynayan atletlerin en hoş özelliğinin, kendilerinde olan özgüvenleri olduğunu belirterek, “Sizlerle gurur duyuyoruz, zira satranç üzere özel bir branşla ilgileniyorsunuz. Ben bu sebeple federasyon lideri olarak epey memnun hissediyorum. Uzun yıllardır devam eden, Tarsus Belediyesinin dayanaklarıyla hayat bulan turnuvadan dolayı 16 vilayetten katılan atletlerimize, emeği geçen herkese ve natürel turnuvayı destekleyen, sponsor olan, her tarafıyla sahip çıkan Tarsus Belediye Liderimiz Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Atletler içinde tatlı rekabet yaşandı

‘Tarsus’un Kurtuluşu Klasik 15. Süratli Satranç Turnuvası’nda 8 yaş altı, 8 yaş altı en âlâ mahallî, 12 yaş altı, 12 yaş altı en âlâ lokal, açık kategori ve açık kategori en güzel mahallî olmak üzere toplam 6 kategoride 16 vilayetten 120 satranç sportmeni yarıştı. 15 dakika+10 saniye düşünme müddetinde yapılan turnuva sonunda, dereceye giren atletlere kupa ve nakit para mükafatı verildi. Turnuvaya katılan tüm iştirakçilere madalya takdim edildi.

MERSİN (İHA)

Okumaya devam et...