Beykozlu
New member
Tahinli Balık Tanımı İçin materyaller
- 1,5 su bardağı tahin
- 1/2 su bardağı limon suyu
- 1/2 soğan
- 10 adet yeşil biber
- 2 tutam kırmızı acı biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kimyon
- 10 adet ceviz
- 1 demet kişniş
- 1 bardak su
- 120 g balık
- 1 kısım biberiye
- Tereyağı
- 1 diş sarımsak
- Soğanı ve sarımsağı bir tavada orta ateşte kızartın, rengi döndüğünde kırmızı biberi ve yeşil kişnişi ekleyin.
- Zerzevatları kızarttıktan daha sonra tahini ekleyin ve kaynayıncaya kadar pişirin. Kıvamını alana kadar daima karıştırın.
- Tahinin yüzeyinden yağ çıkana kadar bu sürece devam edin. Yağ çıktıktan daha sonra ateşten alın. Üzerine cevizi ekleyip servis kasesine alarak soğumaya bırakın.
- Balığı bir tavaya alın ve tereyağı ek ederek sarımsak ve biberiye ile bir arada pişirin. Sosu üzerine soğuk olarak ekleyerek servis edin.