Beykozlu
New member
Superfresh Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Superfresh bezelye (Ben yarım kullandım)
- 1 adet patates
- 1 adet havuç (Evde yoktu bu sefer o yüzden koymadım)
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım kavanoz kışlık domates (Eğer yoksa 1 adet büyük domates rendeside olur)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- 1 tane acı olması için kurutulmuş acı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğanımızı küçük küçük kesiyoruz. Akabinde patatesimizi soyup, küp formunda kesiyoruz, bir kenara koyuyoruz.
- Kestiğimiz soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı salçamızı koyup, 1 kaç dk daha kavuruyoruz.
- Ardından kışlık domatesimizi koyuyoruz, biraz daha kavuruyoruz (Eğer domates rendesi koyacaksanız domateslerin biraz ölmesini bekleyinki çiğ kalmasın)
- Biraz fokurdayınca patatesimizi ve bezelyemizide ekleyip, bir kaç defa kavurur üzere karıştırıyoruz.
- hemen sonrasında üstünüzü 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyuyoruz.
- Damak zevkinize nazaran baharatları ve kurutulmuş acı biberi ekliyoruz.
- Ben pişirmek için müddet tutmuyorum, orta ara patatesi ve bezelyeleri tadıp, denetim ediyorum. Denetimli bir biçimde pişirirseniz diriliğini damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.