Beykozlu
New member
Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı su
- Zeytinyağı
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber ve kimyon
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda kıyma, soğan ,galeta unu, tuz karabiber ve kimyon yorulur ve akabinde pirinç de katılır, bir hoş yoğurulur.
- Biraz fazla yoğurun ki pişerken dağılmasın.
- Yuvarlak ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
- daha sonra bir tabağa unu katın ve köfteleri ortasında yuvarlayın.
- Tencereye soğanı katıp biraz zeytinyağında kavurun ,ardından içine küp küp doğranmış patates ,havuç ek edilir ve fazlaca yavaşça kavrulur akabinde sıcak su ek edilir ve kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca içine de köfteler katılır ve yavaşça ocakta kaynatılır.
- Terbiyesi için de yumurta sarısı, yoğurt ve un bir kapta çırpılır.
- Kaynayan sudan biraz alınır ve terbiye ye katılır ki un topak olmayacak biçiminde olur.
- Ardından bir taşım daha kaynatılır.
- Servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı ve pulbiber katılır.Afiyet olsun.