Beykozlu
New member
Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram kıyma
- Yarım su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü atın)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
- Salça
- Sıvıyağ
- Nane
- Sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, baharatları, soğanı ve tuzu bir kaba al yaklaşık yarım saat güzelce yoğur.
- Bulgurlar yumuşayınca elini suya batırarak köfteleri küçük küçük bir yuvarla.
- Pişirmesi.Tencereye sıvı yağ koy. Kızdır.
- Üzerine salça ekle güzelce kavur.
- daha sonra kuru naneyi ekle 1 dakika karıştır.
- Üzerine köfteye yetecek kadar sıcak su ekle. 2 çay kaşığı tuz at.
- Kaynayınca köfteleri at.
- 5 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişir.Afiyet olsun.