Beykozlu
New member
Sütlü Fırın Patates Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz,kekik,pul yada kırmızı toz biber
- 1 su bardağı kadar kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tüm sos gereçlerini yeterlice çırpalım.
- daha sonra patatesleri soyup halka doğrayalım, tepsiye patatesleri yarısını dizelim.
- Üzerine soğanı doğrayalım.
- daha sonra sosdan dökelim.
- Üzerine kalan patatesleri dizelim ve kalan sosun tamamını dökelim.
- Bir adet pişirme kağıdını sıcak suda yıkayıp sıkalım reaksiyonun üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım.
- 200 derecede pişirelim.
- Çatalla denetim edip patatesler pişince üzerine kaşar döküp kızarana kadar pişirelim. Soğanın verdiği lezzeti hayli seveceksiniz. Afiyet olsun.