Su korkusu ile başladığı yüzmede ulusal grubu hedefliyor

semaver

New member
Yüzmeye birinci başladığında sudan hayli korktuğunu vurgulayan Zehra Yağmur Gül, “Yüzmeye birinci geldiğimde sudan fazlaca korkuyordum. Hedeflerim hiç yoktu. Yüzmeyi epey fazla sevmeme karşın daha fazlaca gelmeye başladım. Fazla muvaffakiyet elde ettikçe yüzmeyi sevdiğimi fark etti. Bir sürü yarışlara katıldım. Sabah akşam idmanlara geliyorum. Hedeflerim ulusal kadro atleti olmak” dedi.

Geleceğin şampiyonu olmak istiyorlar

‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi yardımıyla yüzme ile tanışan 11 yaşındaki Melek Ecrin Beren, ulusal mayo giymeyi hedeflediğini belirterek, “Ben yüzmeyi ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi yardımıyla yüzme ile tanıştım. İleride ulusal sportmen olmayı hedefliyorum. Birinci yarışımda hiç heyecan yapmadım ve birinciliği 1 salise ile kaybettim ve 4. olmuştum” biçiminde konuştu.

Ailesinin takviyesiyle yüzmeye başlayan Asrın Bağdan, yüzmeyi öğrenmek için başladığı kurslarda artık kendini geliştirerek ulusal kadro atleti olmayı hedeflediğini söylemiş oldu. Bağdan, “Yüzmeye 5 yıl evvel başladı. Birinci başlarda yalnızca suyun üzerinde durmak ve yüze bilecek kapasiteye gelmek için başladım. Fark ettim ki, daha da ileri gitmeye başladı. Daha da ileri gittikten daha sonra işlerin büyük boyutunu anladım. Birinci büyük yarışım Trabzon’da oldu. Türkiye şampiyonasıydı. Çok heyecanlıydım, endişede vardı. Zira Birinci gittiğim yarışlardan biriydi bu. Güzel bir derece elde ettim, 2018 yılında A4 barajı geçmiştim. Budan daha sonraki hedeflerim yakın süreçte yarışlar olacak bu yarışlarda yeterli derece alıp ulusal olmayı istiyorum” sözlerini kullandı.

Okumaya devam et...