SPAM ile Mücadele: WhatsApp, iletim mesajlarını daha fazla ayarlamak istiyor

Adanali

Member
WhatsApp, kullanıcıların aynı anda birçok kişiye ulaşabilecekleri iletim işlevinin açıklamıştır. Bu, Wabtainfo blogunun WhatsApp'ın beta Android versiyonunda bir yenilik keşfettikten sonra TechCrunch'taki şirket tarafından doğrulandı.

Sohbet platformu, gönderilen mesaj sayısında daha fazla şeffaflığı garanti etmek ve spam azaltmak için iletim mesajlarının gönderilmesini önemli ölçüde sınırlamak ister. Bu kısıtlama hem bireysel kullanıcılara hem de şirketlere yöneliktir.

Önümüzdeki haftalarda şirket, bireysel iletim mesajları için test sınırlarını başlatmak istiyor. Android için Beta 2.25.10.8 sürümünde, işlev zaten entegre edilmiştir.

WhatsApp'a göre, test aşamasında “kayma sınırları” olmalıdır. Örneğin, mevcut betada ayda 30 şanzımana izin verilir. Uygulamada, kullanıcılar kaç iletim mesajının zaten gönderildiğini görebilir.

Yayınlar yerine durum güncellemeleri

Bireysel kullanıcıların yeni iletim sınırından daha fazla iletişime ihtiyacı varsa, çok sayıda insan elde etmek için güncellemeleri veya durum kanallarını kullanabilirler. Bu tür mesajlar daha az müdahaleci olma eğilimindedir.

WhatsApp ayrıca kurumsal hesaplar için ek kurallar ve seçenekler sunar. Örneğin, Meta Testa Ürün TAKTORLARI VEYA TATİLLERİ İÇİN YENİ KİŞİSEL KİŞİSEL İNDÜMLER.

Ayrıca, gelecekte şirket hesapları tarafından gönderilen mesajlar planlanabilir. Bir pilot aşamada, bayiler 250 ayrı mesajı ücretsiz olarak gönderebilirler, bundan sonra birkaç mesaj için ödeme yapmak gerekir. Şirket henüz bu mesaj gönderisinin ne kadar pahalı olacağını resmi olarak belirlememiştir.

İletim sınırı, WhatsApp'taki spam'i engellemek için çok sayıda adımdan sadece bir tanesidir. WhatsApp daha önce kullanıcıların bir gün alabileceği pazarlama mesajları sayısını sınırlamıştı. Geçen yıl, şirket kullanıcıların hesabı engellemeden bir şirketten belirli türde mesaj almak istemediklerini bildirebilecekleri bir “hata” işlevi yaşadı.

(AFL)