Beykozlu
New member
Soslu Kızartma Tadında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 orta uzunluk patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı dolusu salça (yarım domates+yarım biber)
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağından biraz eksik su
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanların kabuğunu soyup tuzlu su içine doğrayalım (bu süreç patlıcanın acısını alması ve yemeğimizin lezzetini bozmaması için)
- Patlıcanlar tuzlu suda beklerken patatesi, biberi, kabağı ve sarımsağı doğrayıp hazır edelim.
- Sıvı yağı tenceremizin tabanını örtecek biçimde oldukcata abartmadan katalım.
- Yağ biraz kızınca patatesleri atıp kızartmaya başlayalım, rengi dönerken biberleri ve patlıcanları da ekleyelim kızartmaya devam edelim.
- Son olarak kabağımızı da ekleyip biraz daha kavuralım.
- Akabinde salçamızı ekleyip bir çeşit döndürelim baharat ve tuzunu ekledikten daha sonra suyumuzu katıp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte biraz fokurdamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan daha sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Sıcak yahut soğuk olarak dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ????????Deneyenlerin fotoğraflarını ve yorumlarını bekliyorum.Şimdiden afiyet olsun ????.