Beykozlu
New member
Soslu Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet büyük kabak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 adet yeşilbiber (aralarında acı da olsun.)
- 1 kırmızıbiber
- 1 büyük domates
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım ay halinde doğranan kabaklar, zeytinyağında kavrulur, tuzu eklenir; yumuşayıp pişince altı kapatılır.
- Sosu için doğranan kırmızı ve yeşilbiberler zeytinyağında kavrulur, akabinde kabuğunu soyup doğradığımız domates eklenir; tuzu ek edilir.
- Domates suyunu çekene kadar pişirilir.
- Servis tabağına aldığımız kabağın üzerine evvel sarımsaklı yoğurt, daha sonra sos gezdirilir; pul biber serpip servis edilir.Afiyet olsun.