“Sonuz”, Bella Ramsey setteki otizmini keşfetti

celikci

New member
2003 yılında doğan İngiliz yıldızı, 2023'te Ellie rolü için Emmy için aday, çekim sırasında, mürettebatın bir üyesinin, bu bozukluklardan etkilenen kızının davranışıyla benzerlikler olduğu göz önüne alındığında, otistik bir spektrum bozukluğundan muzdarip olduğunu kabul ettiğini söyledi. Ve çok güzel Ramsey, bir spektrum bozukluğundan da muzdarip olduğunu keşfederek bir uzman ziyarete geçmeye karar verdi. “Kurtarcılıyordu,” dedi oyuncu, teşhisin onu daha önce açıklayamadığı davranışlarının çoğundan haberdar ettiğini açıkladı. “Başkaları için doğal görünen basit günlük aktiviteleri gerçekleştiremesem bile, dünyada kendime karşı daha büyük bir lütufla dolaşmama izin verdi. Her zaman insanlardan gözlemledim ve öğrendim. Başkalarını nasıl sosyalleştireceğim ve etkileşim kuracağım daha bilinçli olarak öğrenmek zorunda kaldım”. Daha sonra sette bile şimdi daha kolay olduğunu açıkladı: “Hassas zamanlarım var ve bana ne giyeceğimi, kendimi nasıl konumlandıracağımı, nerede kalacağımı ve ne yeneceğini söylüyorlar”.