Beykozlu
New member
Soğan Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 150 gram kıyma
- 6 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağı alalım.
- Kıymayı ek edip kavuralım.
- Ay ay piyazlık doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Pirinçi yıkayıp ek edelim.
- Soğanlar ölmeden domates salçası, biber salçası, tuz, ek edelim.
- Biraz daha kavuralım.
- En son üzerini geçecek kadar su ekleyip ağır ağır kısık ateşte pişirelim afiyet olsun.