Beykozlu
New member
Şipşak Fırın Tepsi Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 600 gram kıyma
- 10 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytin yağı
- 2 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 4 orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 büyük domates
- 1 çorba kaşık tuz
- 1 kahve kaşık karabiber, kırmızı biber, kırmızı
- Pul biber
- Provence otu
- 1 bardak su
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesi, yeşil ve kırmızı biberleri, soğanı, sarımsağı ve domatesi ince ince doğrayın, tüm materyalleri tepsiye alın ve harmanlayın.
- Materyalleri elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin.
- Üzerine buruşturup suda ıslattığınız yağlı kağıdı örtün.
- 230 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişirin.
- 45. dakika fırını açıp, yemeğinizin üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve 10 dakika daha pişirin.