Sennheiser kablosuz ses kalitesini ikiye katlıyor

KodKralicesi

Global Mod
Global Mod
Kişisel ses cihazları için doymuş bir pazarda Sennheiser, kalite ve netliğe vurgu yaparak, uygun fiyat ve ek ürün özellikleriyle ikiye katlamak istedi.

Lansmanlarından biri de spor yapan ve henüz beklentilerini karşılayan bir cihaz bulamayanlar için Momentum Sport kulaklık. Test edildiğinde kulaklıklar ani baş hareketlerinde bile yerinde kalıyor.

Cihazda kristal netliğinde ses, işitme şeffaflığı modu ve gürültü engelleme özelliklerinin yanı sıra vücut ısısı ölçüm sistemi ve diğer uygulamalara gerçek zamanlı olarak sinyal gönderen kalp atış hızı sensörü bulunuyor.

Sennheiser temsilcisi Eric Palonen, “Vücudun diğer bölümlerinin aksine kulak, egzersiz sırasında kalp atış hızında veya sıcaklıkta bu kadar büyük değişikliklere maruz kalmayan bir organdır” dedi. “Bu, aktivite sırasında vücudun durumunun daha eksiksiz veya gerçek bir analizine olanak tanıyor.”

Momentum Sport tarafından oluşturulan veriler, diğerlerinin yanı sıra Apple Watch, Apple Health, Garmin Watch, Strava, Peloton gibi cihaz ve uygulamalarla uyumludur. Ayrıca Polar tarafından üretilmeyen ve fonksiyonlarının kendi ekosistemiyle tam entegre olmasını sağlayacak ilk cihaz olacak.

Cihazın sensör teknolojisi yüzün bazı kısımlarını algılıyor, dolayısıyla şarkıyı durdurmak için elinizi kulağınıza götürmeniz gerekmiyor, çenenin en üst kısmına dokunmanız yeterli.

Kulaklığın malzemesi tere, suya ve darbeye karşı dayanıklıdır. Sporda yüksek performanslı bir cihaz arayanlar için gerekli tüm işlevler.

Palonen, Momentum Sport'un Nisan ayında ABD pazarında satışa sunulacağını belirtti ancak Meksika için kesin bir tarih vermedi.

Sennheiser'ın CES 2024'teki yeniliklerinden bir diğeri de, kablosuz kulaklıklar alanındaki 'beygir gücü' olan ve bu yıl ses kekemeliğini azaltmak ve kaliteyi artırmak için ek teknoloji entegre eden Momentum True Wireless 4'tür.

Cihazlar, kayıpsız ses kalitesi ve ultra düşük gecikme süresi için aptXTM teknolojisine sahip Qualcomm S5 Sound Gen 2 ve Snapdragon SoundTM platformlarını temel alan bağlantı özelliğine sahiptir.

Şirket, kulaklıkların tam olarak şarj edilmesinin 7 saatten fazla dinleme ve kasanın içindeki USB-C bağlantı noktası üzerinden hızlı şarj olanağı sağlayacağını vaat ediyor.

Bu cihaz Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya çıkacak ve yine Meksika'da piyasaya sürülmesi için belirli bir tarih yok.

Sennheiser'ın üçüncü iddiası, markaya göre piyasada geniş çapta kabul gören geleneksel Accentum'a ek işlevlere sahip orta sınıf kulaklıklar olan Accentum Plus'tır.

Dokunmatik panellere sahip kulaklıkların hiçbir düğmesi yoktur ve yanlardaki 'musluklar' ile kontrol edilir. Tek şarjla yaklaşık 50 saat dinleme süresi vaat eden bataryası markanın en önemli satış noktalarından biri.

Zorlu kullanıcılar için, çok noktalı bağlantı, rüzgar azaltma ve ayarlanabilir yan ton, diğer dinleme yöntemlerine olanak tanır.

Palonen, “Daha iyi ses kalitesi için adalet arıyor” dedi. “Kaliteyi tanıyan bir pazar için iyi bir seri.”