Semih Saygıner, ‘en yaşlı dünya şampiyonu’ unvanını kazanmak istiyor

semaver

New member
Semih Saygıner, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nın Ankara’da yeni faaliyete geçen Türkiye Bilardo Federasyonunun tesislerinde birinci sefer düzenlenmesini ve bilardonun geldiği noktayı AA muhabirine kıymetlendirdi.

Gölbaşı’nda inşa edilen tesisin her tarafıyla daha güzel olması için Lider Ersan Ercan ve idare şurasının çalıştıklarını aktaran Saygıner, “Biz atletler da milletlerarası deneyimlerimizi aktarıp tesisin daha yeterli olması için natürel ki olumlu tenkitlerimizi getiriyoruz. Yeni açıldı, eksiklikleri olabilir lakin genel manada bakarsanız tahminen biroldukca spor branşında olmayacak kadar hoş bir tesis yapıldı. Bu manada hepimiz memnunuz.” diye konuştu.

Bilardonun bu biçimde bir tesise kavuşmasının epey değerli olduğunu kaydeden Semih Saygıner, “Tesiste yalnızca turnuvanın yapılması değil bununla birlikte gençlerin yetiştirilmesi, bu sporda ileride ülkeyi temsil edecek ve muvaffakiyet kazanacak adayların oluşması için fazlaca değerli bir adım. Tüm topluluk ismine ve kendi adıma memnunum.” sözlerini kullandı.

Türkiye ve dünya bilardosunda uzun yıllardır isminden kelam ettirdiğinin hatırlatılması üzerine de ulusal sportmen, şöyleki konuştu:

“En az 3 sene daha oynarım yani 60 yaşına kadar oynarım. Hatta şöyleki bir lafım vardı, ’60’tan daha sonra oynamam’ diye. Düşünüyordum, bakıyorum uygunum arkadaş, taş üzere oynuyorum yani 62 yaşında da oynayacaksam oynarım. Amacım doğal ki daha üstlere çıkmak. Önümüzde Dünya Şampiyonası var, herkes şampiyon olmaya gidiyor. Çok sıkıntı bir iş, zira bir kişi oluyor. Hepimizin hayali Dünya Şampiyonası’na gidip şampiyon olmak. Şayet kendime uygun bakarsam o güne kadar ‘en yaşlı dünya şampiyonu’ unvanını kazanabilirim tahminen, bu hoş olur, hoş bir imza olur yani.”

“Türkiye’de 10 bilardocu sayabilirim ki dünyadaki herkesi yenebilir”

Federasyonun kendi tesislerinde Türkiye Şampiyonası’nın yapılmasıyla ilgili Semih Saygıner, şunları kaydetti:

“Tesisimizde bu birinci turnuvamızdı, her atlet kazanmak istiyor. Arkadaşlarım da kazanacak kapasiteye sahip, dünya çapında hakikaten çok başarılı oyuncularımız var. Bugün Türkiye’de 10 bilardocu sayabilirim ki dünyadaki herkesi yenebilir. O yüzden benim Türkiye’de bir ayak kazanmam Dünya Kupası kazanmak kadar sıkıntı artık eskisi üzere değil. Evvelden ben güle oynaya gelip kazanıyordum turnuvaları fakat artık o denli değil tabiri yerindeyse taş üzere oynuyor artık millet. Bir taraftan da bu tabloyu görmek beni memnun kılıyor. Zira yeni nesil gelen oyuncular sahiden dünyada epey güzel işler yapıyor, ben de hala yaşıma karşın uygun oynamaya çalışıyorum.”

Türkiye’den yeni “Semih Saygıner”lerin çıkması için tesisin katkısının sorulması üzerine de deneyimli bilardocu, “Bilardo sporunun Türkiye’deki bakış açısına fazlaca önemli katkıda bulunacak bir tesis oldu. Burada kesinlikle kimi firmalar dayanak olmak için sponsorluk için gayret sarf edecekler. Burası pek büyük bir tesis yalnızca bizim branşımızda değil, bilardonun tüm branşlarında burada aktiviteler yapılacak. Ulusal, milletlerarası biroldukca turnuvaya konut sahipliği yapacak. O yüzden tesisin daha düzgün hale gelebilmesi için maddi manada firmaların dayanak olacağını düşünüyorum.” formunda konuştu.

Sponsorluk dayanaklarına muhtaçlık olduğunu lisana getiren ulusal bilardocu, “Amatör spor’ diye tabir ettiğimiz sporlarda kesinlikle dışarıdan dayanağa muhtaçlık var. Bu tesis de o manada kaçırılmayacak bir fırsat zira televizyonlar canlı verecek, yurt ortasında yurt haricinde bütün maçlar dijital olarak yayımlanıyor. ötürüsıyla bilardo şu anda firmaların reklam yapabileceği tüm mecralara sahip, dayanak bekliyoruz.” tabirlerini kulandı.

“Dünya klasmanında birinci 20 ortasında 4 Türk sportmen var”

Türkiye’deki ve yurt haricindeki turnuvalar için yeni gayelerinin sorulması üzerine Semih Saygıner, “57 yaşındayım lakin sıhhatim yerinde, spor yapıyorum kendime güzel bakıyorum, performansımdan memnunum epeyce uygun maçlar çıkardım. Daha da yeterli maçlar çıkarabilirim. Dünya çapında da düzgün maçlar çıkarıyorum, klasmanda da yerim hiç kötü değil.” diye konuştu.

Ulusal bilardocu Semih, “Dünya klasmanında şu an birinci 10 ortasındayım, 10. sıradayım. Tayfun Taşdemir 9. sırada, Murat Naci Çoklu 11. sırada, 15. sırada da galiba Lütfi Çenet var. ötürüsıyla dünya klasmanında birinci 20 ortasında 4 Türk sportmen var. Yani hepimiz de elimizden geldiği kadar ülkemizi en âlâ biçimde temsil etmeye çalışıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal bilardocu Çapak: “İstiklal Marşı’mızı dinletmeyi epey isteriz”

Gölbaşı’ndaki yeni tesislerde düzenlenen Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Şampiyonası’nın 2. etabını kazanan ulusal bilardocu Mehmet Can Çapak da “Öncelikle bilardoya gönül veren ben ve birfazlaca arkadaşım, sevenler, izleyenler, destekleyenler bu tesisi mutlaka hak ediyordu.” dedi.

Mehmet Can, aralık ayındaki 3. etap ve final etabının sonunda şampiyonun belirli olacağı tertipte maksadının şampiyonluk olduğunu tabir ederek, şöyleki konuştu:

“Tesisimizin birinci turnuvasında bunu taçlandırmak isterim. Şu anda ulusal kadro oyuncusuyum. Bu yıl da bir daha başarılı olarak ulusal grupta devam etmek istiyorum. Maksadımız olağan bu turnuvaların sonunda ülkemizi dünyada, Avrupa’da en âlâ biçimde temsil edebilmek. Onun için de epey çalışıyoruz. Türkiye Şampiyonası’nın devamında Mısır’da düzenlenecek Dünya Kupası, akabinde Dünya Ferdi Şampiyonası’nda ülkemizin bayrağını göklere çektirmeyi ve İstiklal Marşı’mızı dinletmeyi epey isteriz. Ben ve tüm ulusal grup arkadaşlarım tüm atlet arkadaşlarım bunu epeyce istiyor. Onun için maksadımız her turnuvaya en yeterli biçimde hazırlanıp başarılı olmak.”

Okumaya devam et...