Beykozlu
New member
Sebzeli Türlü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 orta uzunluk patates
- 4 adet domates
- 300 gram taze fasulye
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı salça (1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası da kullanabilirsiniz)
- 1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan alacalı biçimde soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
- Patates, kabak ve domates küp küp doğrayıp kaba alınır.
- Fasulyeler yatay biçimde iki yahut üç eşit modüle bölünür.
- Kapya biber de yemeklik doğranır.
- Soğanları küçük küpler halinde doğranıp zeytinyağı eklenen tencereye temalır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Soğanların içine salça eklenir ve birazda salçayla kavrulur.
- sonrasındasında kavrulan soğanların üzerine fasulye, patates, kabak, kapya biber, patlıcan ve domates eklenir.
- Birkaç tıp çevirdikten daha sonra üzerine 1 buçuk çay bardağı su eklenir.
- Pişen sebzelerin üzerine tuz ve şekerde eklendikten daha sonra kısık ateşte 30-35 dk kadar türlümüz pişirilir.
- Arada sebzeler alt üst edilerek karıştırılır. Sebzeler pişmişse türlünüz servise hazırdır. Afiyet olsun